Nemesi közgyűlések jegyzőkönyvei

vcimer_1a.png
Ugrás a kereséshez

Az adatbázis tartalmi ismertetése. A mindenkori legfőbb szintű megyei döntéshozó szervek jegyzőkönyvei a levéltár legértékesebb irategyüttesét alkotják. Adattartalmuk országos jelentőséggel bír, emellett levéltári anyagunk legkutatottabb részét is jelentik. Elsődleges célunk Nógrád (vár)megye nemesi közgyűlési, törvényhatósági bizottsági és megyei tanácsi ill. végrehajtó bizottsági jegyzőkönyveinek regesztáit, napirendi jegyzékeit elkészíteni, és ezeket az Interneten hozzáférhetővé tenni. Az adatbázisban - jelenleg - az alábbi levéltári tételek vannak feldolgozva:

Nógrád vármegye 1597-1603. évi nemesi közgyűlési jegyzőkönyve
A 213 oldalas kötet egészét digitalizáltuk és biztosítjuk a teljes anyag internetes hozzáférhetőségét. A kötet nagyfelbontású, az eredetivel megegyező másolat készítését lehetővé tevő digitalizált változatát DVD-n és szerveren RAID tömbben tároljuk. Ezeket külön kérésre, meghatározott feltételekkel szolgáltatjuk. Az internetes megjelenítéshez kisebb felbontású nézőképeket, valamint nézőképek kiválasztásához szükséges "bélyegképeket" használunk.

A kötet teljes tartalmáról szöveges regeszta készült, a közgyűlések, és azon belül az egyes üléseken tárgyalt napirendi pontok szerint. A 983 regeszta a beviteli űrlap (rekord) mezői szerint került betöltésre az adatbáziskezelő programba. Az összes rekordhoz hozzárendeltük az adott regesztához tartozó kötetoldal(ak) nézőképét. Mivel egy-egy oldal több napirendi pontot is rögzít, így az egyes oldalak több rekordhoz is kapcsolódnak (összességében 1055 hozzárendelés történt).
A regesztákat készítette: Oborni Teréz

Protochollum_1.png

Nógrád vármegye 1652-1656. évi nemesi közgyűlési jegyzőkönyve
A 205 oldalas kötet egészét digitalizáltuk és biztosítjuk a teljes anyag internetes hozzáférhetőségét. A kötet nagyfelbontású, az eredetivel megegyező másolat készítését lehetővé tévő digitalizált változatát DVD-n és szerveren RAID tömbben tároljuk. Ezeket külön kérésre, meghatározott feltételekkel szolgáltatjuk. Az internetes megjelenítéshez kisebb felbontású nézőképeket, valamint nézőképek kiválasztásához szükséges "bélyegképeket" használunk.
A kötet teljes tartalmáról szöveges regeszta készült, a közgyűlések, és azon belül az egyes üléseken tárgyalt napirendi pontok szerint. A 478 regeszta a beviteli űrlap (rekord) mezői szerint került betöltésre az adatbáziskezelő programba. Az összes rekordhoz hozzárendeltük az adott regesztához tartozó kötetoldal(ak) nézőképét. Mivel egy-egy oldal több napirendi pontot is rögzít, így az egyes oldalak több rekordhoz is kapcsolódnak (összességében 607 hozzárendelés történt).
A regesztákat készítette: Tóth Péter

Az adatbázis rövidített megnevezése: Nemesi közgyűlések jegyzőkönyvei.


Kérem adja meg a keresési feltételeket (Tippek a kereséshez)

Keresés minden mezőben
 
 
 

Részletes keresés
(Pl. 1601.02.17)
(Pl. 1602.10.30)
(Korabeli névalak)
 
(Az irat, vagy a róla készült regeszta szövegének részlete)

Keresési mód
 
Rendezés
 
 
Találatok száma
 

Copyright © Nógrád Megyei Levéltár